2008-11-24 10:53:24• hírek • Szatmár.ro

Teleki Blankára emlékeztek

Kónya László, az RMDSZ szenátorjelöltje és Kovács Máté, az RMDSZ képviselőjelöltje vasárnap délután részt vett a Szatmárpálfalván, Teleki Blanka emlékére szervezett ünnepségen.

A megemlékezés első részében Genda Szabolcs hirdetett igét, majd Kis József méltatta Teleki Blankát. A gyerekek és a helyi nőszövetség ünnepi műsora után a megemlékezés a Teleki Blanka emlékműnél folytatódott, ahol Kónya László szenátorjelölt tartott előadást Teleki Blanka életútjáról.

Kiemelte az 1848-as szabadságharcban vállalt szerepét, megjegyezve, hogy Teleki Blanka önfeláldozása példaértékű a mai kor emberének is. A nők jogaiért és a magyarság érdekeiért harcoló asszony emléke útmutatásul kell szolgáljon a mai kor emberének is.

Kovács Máté képviselőjelölt beszédében kihangsúlyozta, hogy Teleki Blanka személye és munkássága jelkép kell legyen a mai kor magyar emberének is. Ahogy Teleki Blanka harcolt a magyarság jogaiért, úgy kell harcolnia nemzeti érdekeinkért az RMDSZ is. Persze az eszközök változtattak, hiszen a modern kor eszközeivel, a diplomácia harcterén kell kivívnunk magunknak azokat a győzelmeket, amelyek megmaradásunkat, fejlődésünket biztosítják - emelte ki Kovács Máté. Az ünnepség a Teleki Blanka emlékmű megkoszorúzásával zárult.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: